Skip to main content
03 september 2020

Over mij, mijn leven als fotograaf en meer ..

Rob van der Donk Fotograaf Eindhoven Trouwfotografie


Als je een blog begint is het wel zo handig om jezelf even voor te stellen. Zoals je inmiddels wel helder is, is mijn naam Rob van der Donk. Door de jaren heen heb ik me ontwikkeld als ondernemer, grafisch vormgever, communicatie specialist en fotograaf.

Rob van der Donk Fotograaf Eindhoven Trouwfotografie
Me myself and I ;)

De meeste mensen kennen mij eigenlijk als echte metalhead, of nou ja als verantwoordelijke bij veel rock & metal evenementen in ons land. Op zich logisch, want dit is voor de meesten het zichtbaarst. Ik kom daar natuurlijk niet zomaar. Ik ben altijd ondernemer geweest en ik heb als ondernemer veel mogen doen. En die hele cv samen heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk in de organisatie van rock en metal evenementen ben beland. Het fotograaf stuk, waar deze website met name over gaat, is een behoorlijk aantal jaren wat meer op de achtergrond gebleven. Maar sinds de komst van de kleinere spiegel-loze camera's van Sony is het weer onderdeel geworden van mijn dagelijks leven.

Heel mijn leven al ondernemer

Als ondernemer ben ik meer dan 15 jaar oprichter en eigenaar geweest van een marketing-communicatie bureau in Eindhoven op Strijp-S. In 2017 heb ik dit bedrijf overgedragen aan mijn toenmalige compagnon. Via wat omwentelingen ben ik in de popcultuur terecht gekomen. Eerst bij een poppodium daarna bij rock en metal festivals. Dit gaf me letterlijk een podium om te fotograferen. Dit was dan ook het moment dat ik het fotograferen, na meer dan 10 jaar, weer serieus ben gaan oppakken. 

Fotograaf Eindhoven Trouwfotografie

Bovenstaande foto heeft 20.000 likes ontvangen na een repost van de artiest.

Evenementen- en trouwfotograaf

Het mag niet heel verbazingwekkend zijn dat ik veel ervaring heb in het fotograferen van artiesten op het podium. Snel bewegend beeld dus waarbij je de momenten moet uitzoeken. Omdat ik hier continu druk mee was adviseerde iemand me om ook eens een bruiloft te schieten. Ook hier is snel schieten van belang, je wilt het perfecte moment natuurlijk niet missen. 

Ik beschouw mezelf dan ook met name als een evenementen- en trouwfotograaf. Het coronavirus heeft er echter voor gezorgd dat ik ook andere specialismen ben gaan uitdiepen. In tijden van quarantaine en een 1,5 meter maatschappij vinden er namelijk niet heel veel evenementen of bruiloften plaats. In de afgelopen maanden heeft de focus dan met name ook op studio- en landschapsfotografie gelegen. 

 


Blijf up-to-date

Wil je op de hoogte blijven van deze website of in contact komen met mij? Meld je dan hieronder aan. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.